In zulke knellende tijden ga je out of de box moeten denken

“Niet alleen verpleegsters en winkelhouders nemen een kans, maar ook wij als hosselaars. Het verschil is dat wij het voor ons gezin moeten doen, omdat deze hossel ons enige inkomstenoptie is”, zegt een hosselaar tegen de krant. Tijdens een gesprek geven enkele hosselaars aan dat zij vanaf het begin van het jaar bleven werken, ook tijdens de totale lockdown. “Het is wel een grote kans die wij namen, maar een ander alternatief hebben wij niet. Dit is voor mij de enige uitweg om een bordje eten op tafel te zetten. Op één plaats kunnen wij niet blijven, want in de situatie waarin wij nu verkeren, gaat het een beetje moeilijk. Ook het verplaatsen naar verschillende locaties brengt gevaar voor ons en ons gezin. Nu is het iets makkelijker geworden. We kunnen vrijer bewegen en er zijn nu veel meer mensen over straat.”

Ook een taxichauffeur gaf tijdens een gesprek aan dat ook zij een kans nemen hun diensten te verlenen om een bordje eten op tafel te zetten voor hun gezinnen. “Ik rij ritten, maar in mijn vrije tijd ben ik genoodzaakt kleding en schoeisel te verkopen. In deze tijd van Corona is het moeilijk werk te vinden. In een dag krijg ik ongeveer 15 ritten. Voor de rest van de dag sta ik langs de straat en doe ik mee met de verkoop. Ik heb mijn vaste klanten, dus zodra zij ergens gezet of gehaald moeten worden, ruim ik snel op. Is wel handig, want de spullen zet ik in mijn kofferbak en voor de verkoop doe ik het ook via mijn kofferbak. Geen tent daarvoor nodig. In zulke knellende tijden ga je out of de box moeten denken”, benadrukt de taxichauffeur. “Je gaat niet thuis zitten en klagen of zeggen, ik wacht totdat er een oplossing hierin komt. Uiteindelijk weet jij voor jezelf wat goed is en wat jij riskant vindt of wat voor jezelf of voor het gezin een optie is. Aan de situatie ga je automatisch moeten wennen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: