Doekhie: “Jairam schreeuwt ‘pak de dief!’, maar ze is zelf de grootste dief !”

Voormalig assembleelid van de NDP, Rachied Doekhie, vindt het frappant dat de president-commissaris van Canawaima, Hanisha Jairam, uitgerekend nu pas een verzoek bij de procureur-generaal (pg) heeft ingediend om een onderzoek in te stellen naar Canawaima over zaken die in de periode november 2016 tot en met juli 2017 hebben plaatsgevonden. “Hanisha Jairam schreeuwt ‘pak de dief!’, maar ze is zelf de grootste dief. Je hebt al zoveel jaren daar gezeten, wist je niet dat er een pg bestond? Zij is niet alleen bij de pg gaan bedelen, maar ook de hielen van de nieuwe DNA-voorzitter gaan likken. Ze wilt districtscommissaris worden en ze is nu dus gaan hokken bij de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport. Ik had de mensen van de NDP al gewaarschuwd dat dit mens een dubbele persoonlijkheid heeft”, zegt Doekhie aan Dagblad Suriname. Doekhie voert aan dat hij hoopt dat in het verzoek naar de pg, Jairam ook de offertes van de aankoop van nieuwe machines heeft opgenomen, omdat volgens hem ook daar gesjoemeld is. Hij stelt dat onder het gezag van Jairam bij Canawaima veel zaken mis zijn gegaan die hij vaker via Dagblad Suriname heeft aangekaart.

“Zelf het volk van Nickerie weet dat ze een dief is”

Hij noemt bijvoorbeeld het aanstellen van familieleden en partners binnen het bedrijf, overfacturering van werken, verspilling van brandstof, misbruik van de dienstwagen van Canawaima en ook nog het niet kunnen verantwoorden van de inkomsten van Canawaima. “Zij heeft een varende boot in ontvangst genomen en bijkans een jaar daarmee gevaren. Zij heeft het verder vernietigd door haar man, een timmerman, in dienst te nemen als technische man. Zij gaat en koopt afgedankte onderdelen bij een sloop, betaalt ongeveer 25.000 tot 30.000 euro daarvoor, maar declareert 400.000 euro op die ene offerte”, benadrukt Doekhie. De ex-assembleelid zegt dat hij blij is dat Jairam niet gekozen is bij de afgelopen verkiezingen, omdat het naar zijn zeggen een ‘tsunami van diefstallen’ zou zijn in Nickerie. “Zelf het volk van Nickerie weet dat ze een dief is. Het is de grootste schande wanneer iemand als lijsttrekker van de grootste partij niet binnenkomt”, aldus Doekhie.

Honderden duizend SRD’s onverantwoord besteed

Jairam nam de leiding bij de Canawaima Management Company over op 4 augustus 2018. In het document wordt gesteld dat de boot toen bij de overname werd voortgestuwd met behulp van een duwboot, 1 van de HRP units was buiten functie, terwijl de andere grote lekkages vertoonde. Ook had 1 van de HRP units geen propeller, 1 van de vloeistofkoppelingen was niet aanwezig op de boot en de onderdelen van de niet-actieve HRP unit was gesloopt en gemonteerd aan de actieve unit. Volgens het document is enkele honderden duizend SRD’s onverantwoord besteed aan de ferry door de gedelegeerd commissaris. De ferry is ondanks alle investeringen in een deplorabele staat ontvangen. In het document heeft de raad met 8-tal handelingen geprobeerd om aan te tonen dat er behoorlijk geknoeid is geworden aan de ferry in de periode november 2016 tot en met juli 2017. Doekhie stelt dat Jairam met opzet de financiële administratie naar huis heeft gestuurd, om zodoende haar handelingen onopgemerkt voorbij te laten gaan. Hij stelt dat de waarheid zelf naar boven zal komen wanneer de pg in zijn onderzoek zelf authentieke stukken onder ogen zal krijgen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: