Glo-toets uitslag op 1 september

Fols-voorzitter: “Ik denk dat alle vervolgopleidingen daarmee rekening gaan houden”

De glo-toets is gepland op 3 en 4 augustus 2020. Normaliter worden er 3 toetsdagen georganiseerd. Dit is echter niet haalbaar vanwege de onderwijsonderbreking door Covid-19. Om die reden wordt alleen de vakken Tekstbegrip, Hoofdrekenen, Redactierekenen & Cijferen, en Algemene Taalkennis geëxamineerd bij de glo-examenkandidaten. De inhaaltoets is gepland op 12 en 13 augustus, waarna de uitslag op 1 september plaatsvindt. Critici plaatsen hierachter een vraagteken daar het Onderwijsministerie aangekondigd heeft dat het nieuw schooljaar op 1 september aanvangt.

De Fols-voorzitter, Marcelino Nerkust, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat er alles gedaan is om het schooljaar te redden. “We moeten ons realiseren dat het geen normale situatie is. Ik denk dat alle vervolgopleidingen daarmee rekening gaan houden.” Nerkust vindt het niet nodig dat de scholen op de gebruikelijke 1 oktober beginnen, simpelweg omdat er genoeg tijd verloren is gegaan en dat de motivatie bij de leraren en leerlingen eveneens kan afnemen. “Als iedereen medewerking verleent, kunnen de scholen in september beginnen.”

Met de wisseling van de wacht op het Onderwijsministerie verwacht Nerkust dat de nieuwe Onderwijsminister, Marie Levens, een goede job zal verrichten. “Zij is iemand waarvan je kan verwachten dat het ministerie in goede handen is. Op het ministerie is ze niet onbekend, ze heeft haar bijdrage geleverd bij BEIP, en ook bij het Bureau Onderwijs en Studiefaciliteiten.” Aangezien Levens nog geen gesprekken heeft gevoerd met de vakbond en de nieuwe minister in een rijdende trein is gestapt, is Nerkust niet op de hoogte of Levens een andere wending zal geven aan de huidige gang van zaken binnen het onderwijs.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: