Burgers Para vragen aandacht DNA-voorzitter voor dubieuze gronduitgifte

Afgelopen maandag hebben enkele burgers van het district Para, onder aanvoering van Patricia Sanches, een protestbrief overhandigd aan assembleevoorzitter Marinus Bee. Dagblad Suriname maakte eerder al melding over de uitgifte van een terrein van 17 hectare aan Stichting Swit Sabana Watra. Het terrein is gelegen ten oosten van de Indira Ghandiweg, aan de overzijde van het weggedeelte gelegen tussen de Suralcoweg en de Groenhartweg (voormalig Lelydorp 3-mijn)en was conform een ontwikkelde plan uit 2014, dat overigens voorgelegd is aan zowel de ministeries van RGB als Onderwijs, bestemd voor een scholencomplex, sportfaciliteiten, ondernemingen, kantoren van nutsbedrijven en de woningbouw. Sanches wilt een einde aan het dubieus gronduitgiftebeleid. Van de regering, in deze vertegenwoordigd door het ministerie van Grond- en Bosbeheer, onder leiding van Diana Pokie, wordt gevraagd en verwacht dat ombuiging van het gronduitgiftebeleid zoals bepaald in de Landhervormingswet wordt doorgevoerd, zodat hiermee gelijke kansen worden gecreëerd voor niet alleen de kansarme Surinaamse burgers, maar meer nog de Paraanse gemeenschap. Verder wordt aan Bee gevraagd, dat de uitgifte van dit perceelland, indien dit al heeft plaatsgevonden, wordt opgeschort. Dit is nodig om de rechtmatigheid van de uitgifte te onderzoeken, dan wel de op handen zijnde uitgifte te stuiten en een grondig onderzoek in te stellen, die bij elke andere grondaanvraag bepalend zijn, als de nodige adviezen zijn opgevraagd. Sanches heeft eerder al gedreigd de Staat voor het gerecht te slepen indien niet spoedig hierin een oplossing komt.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: