Advocaat Vinay Moerahoe krijgt cliënt voorlopig vrij

Kantonrechter Danielle Karamatali heeft op woensdag de verdachte Shivani M. op verzoek van haar advocaat, Vinay Moerahoe, voorlopig in vrijheid gesteld. Tegen deze verdachte eiste het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door officier van justitie Reshmi Rathipal, een straf van 2 jaren onvoorwaardelijk onder aftrek.

Aan Shivani wordt het verwijt gemaakt dat zij in de periode tussen 5 januari 2020 en 21 februari 2020 onder valse naam of hoedanigheid een aantal personen heeft opgelicht. Zij gaf zich aan als te zijn de eigenaar van een appartement dat zij te huur aanbood aan diverse personen. Door deze handeling heeft zij de mensen opgelicht. In mei 2019 had de verdachte zich opgegeven als leidster van een bakcursus en heeft zodoende de benadeelden voor een totaalbedrag van SRD 6.250 opgelicht. De verdachte maakte er steeds een gewoonte van om mensen te bedriegen of hen in strijd met de waarheid een verhaal voor te houden en zodoende geld van ze af te troggelen. De vervolging achtte voor al deze gepleegde feiten een straf van 2 jaar passend en geboden.

Advocaat Vinay Moerahoe hield een sociaal pleidooi en legde ook kwitanties over aan het gerecht. Gisteren heeft de kantonrechter, vooruitlopend op de uitspraak, de verdachte na de overhandiging van de betaalde kwitanties in vrijheid gesteld onder de voorwaarde dat zij zich moet laten inschrijven op een opleiding. De raadsman moet op 12 oktober 2020 stukken overleggen, waaruit blijkt dat zij zich daadwerkelijk op een opleiding heeft ingeschreven. Op die dag komt de rechter met de uitspraak.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: