“Ik heb een ventilator, maar geen stroom en dat is het ergste”

Tijdens een gesprek met enkele burgers werd aangegeven dat men in deze moderne tijd kan genieten van verschillende soorten technologische apparaten. Maar over het algemeen kan niet eenieder daarvan spreken. Er zijn burgers die het zich niet kunnen permitteren. Een burger gaf aan dat hij de basisapparaten ontbeert in zijn huis. Patrick benadrukt dat hij geen koelkast, gasfornuis, televisie of bed heeft. “Ik heb een ventilator, maar geen stroom. Dat is het ergste.” Patrick, die bouwvakker is, deelt mee dat hij alleen woont. Zijn gezin bestaande uit zijn vrouw en drie kinderen zijn in Guyana. “Dat huis waarin ik woon, heb ik via iemand gevonden.” De bouwvakker benadrukt dat hij geen vaste werk heeft en dus ook geen vast inkomen. Hij zoekt van alles om te doen om zo een beetje te verdienen en om het te overleven. “Ik kan uiteindelijk niet blijven zitten, want ik moet de huur nog betalen en ook zorgen voor mijn eten. Ik probeer wat geld voor mijn vrouw te sturen, wanneer ik voldoende heb kunnen verdienen. A liebie kong tranga gie ala sma, dus je gaat je best moeten doen.” 

“Beoordeel niemand, zie wat zij zien, voel wat zij voelen, onze omstandigheden zijn niet hetzelfde maar samen kunnen we het beste bereiken. In deze tijden moeten we juist voor elkaar zijn, niet alleen fysiek maar ook geestelijk door in contact te blijven”, zegt Andre aan de krant. Hij gaf aan dat hij niet rijk is, maar hij probeert te helpen waar het kan. Hij gaf verder aan dat hij vaak mensen tegen is gekomen die het zo moeilijk hebben dat ze op die bewuste dag nog niets gegeten hebben. “Ik heb ook mensen meegemaakt die het moeilijk hebben, maar geen hulp willen accepteren. Een heer zocht naar een werk om bij mij thuis schoon te maken. Ik had toevallig niets en bood hem geld aan, maar hij weigerde het. Later op de dag kwam hij weer naar mij toe en bracht een fles frisdrank voor mij. Dat vond ik heel erg braaf”, zegt deze burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: