RBT Paramaribo schiet op 2 vluchtende verdachten

3 verdachten ingerekend 

Leden van de Regio Bijstandsteam (RBT) Paramaribo hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 juli 3 verdachten, te weten Lorenzo M., Arianto P. en Damion K., op heterdaad betrapt en aangehouden. De politie was op een bepaald moment genoodzaakt om te schieten en als gevolg daarvan zijn de verdachten Lorenzo en Arianto tijdens hun vlucht geraakt aan hun benen. Volgens de politie is een van hen door het schot geraakt aan zijn onderbeen en de andere heeft een schotwond aan zijn bovenbeen opgelopen. De derde verdachte Damian is ongedeerd gebleven.

Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de daders rond 04.00 uur bezig waren in een pand aan de Emmastraat in te breken. Tijdens hun daad kreeg de politie een tip binnen omtrent deze inbraak. Enkele RBT-leden zijn toen op onderzoek uitgegaan. De daders werden op heterdaad betrapt. Bij het zien van de politie probeerden de verdachten te vluchten. De politie loste eerst waarschuwingsschoten, echter bracht dit de daders niet op andere gedachten en  toen is er gericht op het duo geschoten. Beiden zijn geraakt aan hun been. Zij werden na behandeling door de politie meegenomen. De derde verdachte is ongedeerd gebleven en ook hij werd meegenomen naar het bureau. De politie heeft na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie het trio in verzekering gesteld.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!