Kabir Khan over Bajrangi Bhaijaan’s populariteit

Bajrangi Bhaijaan is Kabir Khan’s meest geliefde film en het is ook die ene film die hij het maximale aantal keren heeft gezien dankzij zijn dochter die ervan houdt om hem te volgen zodra het op tv verschijnt.

Kinderen zijn dol op de boodschap van eenheid die de film probeert over te brengen in de vorm van een Indiaas-Pakistaanse drama.  Bollywood-superster Salman Khan  wordt in de film gepresenteerd als een eenvoudige Hanuman-toegewijde, Pawan, wiens pad doorkruist wordt door een stom meisje, genaamd Munni. Ze komt uit Pakistan en belandt per ongeluk in India.

Kabir Khan zei dat de kracht van de film was dat kinderen er enorm van genoten.

De rest van het verhaal van de geliefde kaskraker, die vandaag vijf jaar is, draait om Pawan’s (Salman), ook bekend als Bajrangi, die probeert het kind, gespeeld door Harshali Malhotra, te verenigen met haar ouders over de grens.

‘Er zit een sprookjesachtig element in het verhaal, dat een grensoverschrijdend drama is over de buurlanden aan de oppervlakte, maar ook een metafoor voor de kunstmatige grenzen die mensen om hen heen opwerpen’, zei Khan.

Hij zegt verder: ‘Bij het schrijven van de film ging het niet om grensoverschrijding. Het ging over de grenzen die we binnen ons land hebben gesteld. De eerste helft gaat over zijn (Salman) vooroordelen over een andere religie; het gaat erom hoe wij als mensen kunstmatige grenzen stellen en mensen op kunstmatige lijnen scheiden.”

De filmmaker zegt dat de film simpelweg een observatie was van wat hij had gezien in de gemeenschap. “Er is een trieste polarisatie in onze samenleving, de onnodige verdeling van mensen op het gebied van religie. Het is absoluut niet waar India voor staat. We moeten vieren waar India voor staat. Een van de sterke punten van India is de samengestelde cultuur. Het is inherent, je kunt het niet wegnemen ‘, besloot hij.

error: Kopiëren mag niet!