10 jaar Udaan: Vikramaditya Motwane, Rajat Barmecha blikken terug

Udaan is het verhaal van Rohan (Rajat Barmecha), die gedwongen is om bij zijn onderdrukkende vader, gespeeld door Ronit Roy, in Jamshedpur te wonen nadat hij uit het internaat is verwijderd.

Regisseur Vikramaditya Motwane’s  Udaan werd donderdag 10 jaar en de filmmaker uitte samen met acteurs Rajat Barmecha, Manjot Singh en Anand Tiwari, dank aan mensen voor hun liefde voor de ‘speciale’ film.

De veelgeprezen film, die op 16 juli 2010 werd uitgebracht, was het regiedebuut van Motwane en het eerste Bollywood-optreden voor Barmecha.

De film werd geselecteerd om deel te nemen in de Un Certain Regard-categorie op het filmfestival van Cannes in 2010 en won ook vele prijzen in eigen huis.

“Tien jaar … Niets dan liefde en dankbaarheid voor iedereen die aan de film heeft gewerkt en deze heeft ondersteund”, schreef Motwane op Instagram bij een foto van de hoofdrolvertolker uit de film met de Engelse ondertitel “Wie weet wat ons te wachten staat”.

Udaan werd mede geschreven door Motwane en Anurag Kashyap, die ook de co-productie doet met Sanjay Singh en Ronnie Screwvala.

Componist Amit Trivedi’s muziek, vooral de song “Aazaadiyan”, was een hoogtepunt in de film.

In een interview in 2017 zei Barmecha tegen PTI dat er “hopelijk ‘Udaan 2’ komt in 2020”.

In Udaan hadden onder andere ook Ram Kapoor en Aayan Boradia hoofdrollen.

error: Kopiëren mag niet!