Kunstenaar Anand Dwarka overhandigt schilderij aan Amerikaanse Ambassadeur

De bekende Surinaamse kunstenaar Anand Dwarka heeft op zondag 19 juli, een schilderij van zijn hand, overhandigd aan de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams. In een interview met Dagblad Suriname geeft de kunstenaar mee dat hij de opdracht kreeg om een schilderij te maken. De ambassadeur wilde graag Surinaamse vogels laten schilderen en ook een Grietjebie in Engels genaamd “Kiskadee”. Ze wil het kunstwerk meenemen naar de USA en het als cadeau overhandigen aan een collega of vriendin. Op zondag 19 juli mocht Anand zijn werk thuis bij de ambassadeur overhandigen. Het gaat om een schilderij van een grietjebie, de afmeting ervan is 50 bij 70 cm. Het is gedaan met acryl op canvas met een palletmes. De inspiratie voor dit stuk heeft hij gehaald uit zijn persoonlijke ervaring. Anand Dwarka heeft gewoond te Weg Naar Zee en een vogel, de Grietjebie, kwam dagelijks aangevlogen om rijst te eten. Dat was voor hem een leuke ervaring en het is hem altijd bijgebleven.En die ervaring heeft hij uitgebeeld in zijn schilderij. Anand Dwarka vertelt ook heel trots dat zijn schilderijen ook hangen in Marriot Hotel, Koriaanse restaurant en bij Jacana. Kunstliefhebbers kunnen bij eventuele belangstelling altijd terecht bij deze kunstenaar.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!