Regeerteam deed aan teambuilding in Marriott

Het nieuwe regeerteam, onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft zich het afgelopen weekend met zijn ministers teruggetrokken in het Courtyard by Marriott hotel. Het gaat om een tweedaagse retraite, dat tot doel heeft de leden van de raad van ministers te informeren over bestuur, beleid en organisatie.

President Santokhi die de spits afbeet, zegt dat er tijdens deze bijeenkomst sprekers van verschillende politieke oriëntaties waren. Op de eerste dag gaf minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking het doel van de retraite aan, terwijl voormalige minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, inging op de taken en bevoegdheden van de ministers. Stanley Raghoebarsingh behandelde het onderwerp “Bestuur van het land” en S. Gobardhan ging in op het punt “Integriteit van bestuur”. Verder bogen Dirk Currie, Pertab Goerdayal en Giwani Zeggen zich respectievelijk over de onderwerpen ‘Leiderschap’, ‘Protocol’ en ‘Media’.

De samenstelling van sprekers is ook in lijn met de belofte van president Santokhi dat elke Surinamer, ongeacht politieke oriëntatie, ingezet zal worden voor de opbouw van het land. Kennis, kunde en trouw aan Suriname staan volgens het Surinaams staatshoofd boven politieke oriëntatie. Hij legt er de nadruk op dat er geen politieke school bestaat, maar dat er genoeg mensen met kennis van ons politieke bestel zijn. Om ervoor te zorgen dat deze politieke kennis tot uiting komt, zullen er meer van zulke sessies volgen, waarbij ervaring en deskundigheid op alle fronten zullen worden ingezet.

error: Kopiëren mag niet!