Recht voor een, recht voor allen

Studenten van het vos (voortgezet onderwijs senioren) hebben aangegeven dat het ministerie van Onderwijs uniforme maatregelen moet treffen om de afsluiting van het schooljaar 2019-2020 af te ronden. Het is voor iedereen duidelijk dat de onderwijsstagnatie, veroorzaakt door het Coronavirus, een funeste werking heeft op het onderwijsgebeuren.

Buiten de boot vallen

Volgens de studenten van het Amto, die hun mening kenbaar maakten, kan het niet zo zijn dat studenten met halve cijfers uit het eerste of tweede kwartaal en andere wazige regels bevorderd worden of slagen. “Dat studenten, die over internetfaciliteit beschikken een stapje voor zijn op studiegenoten die deze faciliteit ontberen, komt negatief over bij degenen, die door de algemene armoede ten gevolge van maatschappelijke omstandigheden buiten de boot vallen.”

Salomonsoordeel

“Bovendien is het klassikaal onderwijs, dat onder Coronavirus-omstandigheden geboden wordt, niet sterk. Het beperkt zich teveel op opdrachten om thuis verder zonder begeleiding te studeren. Het kan niet zo zijn dat het succes van de student gemeten wordt met ongelijke mogelijkheden en omstandigheden. Gevraagd wordt naar een Salomonsoordeel, een handeling die door alle kelen gaat. Het mag niet zo zijn, omdat ik arm ben, niet over de middelen en mogelijkheden beschik, het onderspit moet delven.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: