Stiefvader traumatiseert dochter

“Hij wist precies wat hij deed”

Waldi P wordt ervan verdacht gedurende zes jaar, vanaf 2013 tot 2019 een minderjarig meisje te hebben misbruikt. De verdachte wordt vleselijke gemeenschap en feitelijke aanranding door de officier van justitie verweten. Het gaat om zijn stiefkind met wie hij deze strafbare handelingen zou hebben gepleegd. De zaak kwam aan het licht toen op school er een les werd behandeld over vriendschap. Het kind zei huilend dat ze verkracht wordt door haar stiefvader. Hierop sloeg de leerkracht alarm bij de moeder. De verdachte werd bijgestaan door de advocaten Chandra Algoe en Murwin Dubois.Dubois was niet aanwezig en werd waargenomen door Algoe.De advocaat zei dat er soms van die zaken zijn waar je niets goeds kan zeggen “en dit is nou een van dat soort zaken” zei Algoe tegen rechter Lydia Ravenberg. De man betast het kind vanaf ze 4 jaar is en steeds wanneer niemand thuis is. De laatste keer was op 21 juni 2019. Het kind is ondertussen 10 jaar. De man heeft verklaard zich te realiseren dat penetreren strafbaar is, daarom heeft hij ‘alleen’ orale handelingen gepleegd, hierbij speelde hij wel met het geslachtsdeel van het kind. De officier acht de man schuldig en zei dat hij juist voor een veilige thuishaven zou moeten zorgen. “Slachtoffers zijn voor de rest van haar leven getraumatiseerd”. Tegen de man werd een gevangenisstraf van 6 jaar geëist en psychologische begeleiding.

Advocaat Algoe voerde aan dat de man vanwege een psychisch gebrek niet begrijpt dat hij verkeerd heeft gehandeld. Bovendien heeft de man ook een onderontwikkeld normbesef. Aangezien volgens het psychologisch rapport de kans op herhaling matig is vroeg de advocaat om strafvermindering. Daar was de officier van justitie het niet mee eens. “De verdachte weet precies wat hij deed” reageerde de vervolgingsambtenaar. Algoe wees op een tegenstelling in de zaak dat hoewel het rapport uitwijst dat de verdachte een geestelijke beperking heeft, hij toch volledig verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn handelen. Zij bleef erbij dat de verdachte de consequenties van zijn handelen niet kon overzien vanwege zijn gebrekkige ontwikkeling en persisteerde bij strafvermindering. De zaak is uitgesteld naar 21 augustus omdat de raadsman van de verdachte niet aanwezig was.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: