Hof veroordeelt politiemannen Nabibaks en Kallasingh elk tot 12 jaar cel

Het Hof van Justitie heeft elk van de 2 majoors van politie, te weten Haroen Nabibaks en Anielkoemar Kallasingh, op woensdag 16 juli 2020 gevonnist tot 12 jaren celstraf. Op 28 oktober 2014 was het duo door de kantonrechter Maytrie Kuldipsing veroordeeld tot 15 jaar onder aftrek. De magistraat was van het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie van 20 jaar afgeweken, omdat de reputatie van de veroordeelden door veel media-aandacht was geschaad en ook vanwege het feit dat de desbetreffende politiemannen niet eerder in aanraking zijn gekomen met justitie voor strafbare feiten. 

Nabibaks en Kallasing worden ervan verdacht de Haïtiaan Molius op 29 maart 2012 van het leven te hebben beroofd. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd op die bewuste dag langs de Nieuw Weergevondenweg aangetroffen. De handen van het slachtoffer waren geboeid en het lichaam vertoonde tekenen van misdrijf. Hij was door kogels om het leven gebracht. Ooggetuigen hebben verklaard dat het slachtoffer van huis was meegenomen door deze twee agenten. De twee politiemannen hebben vanaf het begin enige betrokkenheid bij deze zaak ontkend.

De politiemannen waren het niet eens met de uitspraak en zijn toen in samenspraak met hun advocaten in beroep gegaan. Woensdag is er uitspraak gekomen in deze zaak. Ook bij het Hof hebben de agenten een forse celstraf opgelegd gekregen, namelijk 12 jaren onder aftrek. De veroordeelden zijn thans op vrije voeten en mogen zelf bepalen wanneer zij de overige 7 jaren zullen uitzitten. Advocaat Raoul Lobo, een van de advocaten in deze, zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat hij het vonnis in hoger beroep nog niet heeft ontvangen. Hij was afwezig tijdens de uitspraak. Hij heeft bevestigd dat zijn cliënt veroordeeld is tot 12 jaren straf, maar hij tast nog in het duister omtrent de overwegingen.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: