Verdriet geen reden voor alcohol op de weg

Tegen Anwar P. werd woensdag 8 maanden invordering van diens rijbevoegdheid en een geldboete van SRD 1.850 geëist door officier van justitie, Nirmala Maikoe. De raadsman van Anwar P. wees de rechter erop dat hij voor zijn schoonvader zorgt en met zijn salaris niet in staat is de boete te betalen. Ook werd naar voren gebracht dat hij zijn baan zal verliezen, wat in deze Coronatijd extra moeilijk is. De rechter achtte het bewezen dat Anwar een dag voor Moederdag 4 tot 5 blikken bier op had en heeft deelgenomen aan het verkeer. Zowel waarneming van de politie, een schrijftest, zijn verklaring en een scheikundig rapport wezen dat uit. Met 1.7 milligram overtrof de man 3 maal het maximum. Bovendien deed hij dat tijdens de avondklok, waarvoor hij overigens niet terecht stond. De rechter oordeelde dat de zorg voor zijn schoonvader geen reden is om het verkeer in gevaar te brengen. De man kreeg een boete door rechter Lydia Ravenberg opgelegd van SRD 1.850, subsidiair 4 weken, en rijontzegging voor de duur van 7 maanden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: