16 maanden rijbevoegdheidsontzegging voor verkeersovertreder

“Stopt u pas als iemand dood gaat?”

Sewnarine K. reed op 31 december 2019 op de openbare weg, terwijl hij een rijbevoegdheidsontzegging van 12 maanden op zijn naam had staan. De man reed wederom onder invloed van alcohol over de Wayamboweg met een snelheid van 100 km p/u en kwam op de rechterberm terecht, terwijl hij een linkse bocht beschreef. Hoeveel alcohol in zijn bloed was, kon niet worden vastgesteld, omdat er geen blaastest beschikbaar was. Zelf zegt de man dat hij 4 tot 5 shots Black Label had genuttigd. Een bevel voor een bloedtest weigerde de verdachte. Zijn raadsvrouw, Maureen Nibte, voerde aan dat de man panisch is voor naalden. “Bent u van plan op te houden met rijden onder invloed pas wanneer er doden zijn te betreuren?”, vroeg de officier van justitie, Nirmala Maikoe. “Als u van de drank was afgebleven, dan was u niet hier”, zei de officier. De man bleek 20 walabapalen te hebben vernield. Ook zijn 4 vrienden, die meereden, bleken allemaal onder invloed te zijn. Sewnarine werd voor 4 zaken veroordeeld en kreeg de volgende straffen opgelegd: SRD 1.500,subsidiair 4 weken hechtenis, SRD 750 subsidiair 2 weken, SRD1.500 subsidiair 4 weken en SRD 750 subsidiair 2 weken. De rechter legde een rijontzegging van 16 maanden op, 2 maanden lager dan de officier had geëist.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: