President Santokhi maakt afspraken met President Bolsonaro

In de rij van gesprekken met internationale leiders, in het kader van zijn installatie als President van de Republiek Suriname, heeft Z.E Chandrikapersad Santokhi gisteren een telefoongesprek gehad met de President van ons zuiderbuurland Brazilië, Jair Bolsonaro. De beide Presidenten hebben gesproken over de verdere verdieping van de relatie tussen Suriname en Brazilië. Brazilië ondersteunt ons land met tal van samenwerking projecten, o.a. op het gebied van de agrarische sector en cybersecurity. Beide Presidenten onderschrijven het belang van regelmatig politiek overleg en facilitering van contacten met het bedrijfsleven in beide landen teneinde private investeringen te stimuleren. President Bolsonaro sprak zijn tevredenheid over de behandeling van zijn landgenoten in Suriname en hoopt dat zij een bijdrage leveren aan de Surinaamse samenleving. President Bolsonaro heeft de Surinaamse President uitgenodigd voor een gesprek op zo kort mogelijke termijn. Om dit mogelijk te maken zal op ministerieel niveau verder overleg geïnitieerd worden.

error: Kopiëren mag niet!