Ambassadeur Nelson Mandela Museum / veelzijdige Kunstenaar gedenkt “Nelson Mandela Dag”

Veelzijdig kunstenaar Waldy Simson heeft in aantocht op de geboortedag van Nelson Mandela zijn gedicht “Hoop” geschreven en opgedragen aan Nelson Mandela. In een interview met Dagblad Suriname zegt Simson dat hij op facebook, whatsApp en messenger met onder andere, het gedicht Hoop, de video Hope en ook de eerste publicatie in de Kalender Waldy Simson namelijk veel aandacht heeft gegeven aan Nelson Mandela. Indien hij nog in leven was zou hij 102 jaar zou worden. Als ambassadeur van het museum wilde hij dit niet zomaar voorbij laten gaan.

De ‘Nelson Mandela Dag’ (Mandela Day) wordt steeds herdacht met als doel om wereldwijd de mensen op te roepen zich in te spannen voor de wereldvrede door hulp te verlenen aan anderen. De bedoeling is ook om zijn levenswerk te eren en de wereld te verbeteren. Nelson Mandela (18 juli 1918 – 5 december 2013) was een Zuid-Afrikaans anti-apartheidsstrijder en politicus. Vanaf 1944 was Mandela betrokken bij de strijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als leider van de militaire tak van het ANC werd hij in 1963 opgepakt en kreeg hij een levenslange gevangenisstraf opgelegd. In 1990 kwam hij vrij en werd het ANC gelegaliseerd. Samen met president Frederik Willem de Klerk kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanningen voor het vreedzaam be-eindigen van het apartheidsregime en het leggen van de funderingen voor een nieuw democratisch Zuid-Afrika. Deze uitleg/ toelichting is vrijgegeven op het digitaal platform

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: