Amar Ramadhin neemt over als minister van Volksgezondheid

Op het ministerie van Volksgezondheid zal de medicus Amar Ramadhin de scepter zwaaien. Onder aanwezigheid van het directieteam werd op vrijdag 17 juli het protocol van overdracht tussen gewezen minister Antoine Elias en minister Ramadhin getekend. “Minister Ramadhin, geen onbekende op het ministerie, van harte welkom”, aldus ex-minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij dat iedere minister zijn eigen visie heeft, maar dat hij toch de hoop uitspreekt dat de ‘primary health’ zijn aandacht krijgt. “U bent jong en dynamisch, dus u zult een zeer goede job doen met uw deskundigen”, aldus Elias. Met het uitbrengen van een toast wenste hij de nieuwe minister heel veel succes en het allerbeste toe.

Met betrekking tot de turbulente situatie, waarin Suriname nu verkeert, zei de nieuwbakken minister het volgende. “Ik bedank alle actoren die betrokken zijn bij het bestrijden van de Covid-19 pandemie in Suriname.” Hij verzoekt hen het werk met nog meer liefde te verrichten. Volgens de bewindsman is samenwerking van cruciaal belang. Hij gaf aan dat mensen niet hoeven te vrezen voor politieke rancune. “Ik zal met elke Surinamer werken, ongeacht geloof, kleur, ras of politieke organisatie. Mensen zullen door mij beoordeeld worden op basis van kennis, kunde en prestaties”, aldus Ramadhin.  Zijn boodschap naar elke burger is herleid uit een citaat van Charles Darwin: “Niet de kracht of uw intelligentieniveau zal bepalen of u deze tijd zal overleven, maar de wil tot verandering in uw gedrag zal dat bepalen”.

error: Kopiëren mag niet!