Curtis Hofwijks: Team de ruimte geven beloftes waar te maken

Zal kritisch blijven volgen

“Sommige van de ministersposten hadden wij liever anders ingevuld gezien, maar het is nog vroeg om te oordelen over hun prestaties. Kijk, men moet ook rekening houden met de partners, en misschien is in sommige gevallen wel teveel rekening gehouden met wensen of eisen van partners, maar het team moet de ruimte krijgen zich te bewijzen.” Dat zegt activist en jong-politicus Curtis Hofwijks wanneer hem gevraagd wordt naar zijn mening over het nieuwe regeerteam. “Ik heb wel naar de toespraak van de president geluisterd en daar zit zeker structuur in. Er is gesproken over bezuinigen, inleveren, onderzoeken en vervolgen. Dat zijn zaken die wij van de PRO ook tijdens de verkiezingen hadden gepresenteerd, dus ik herken daar zeker een aantal zaken in terug. Het ziet er goed uit, maar nu moeten we zien hoe dat in de praktijk uitpakt. Als men de gedane beloftes nakomt, dan zal het er wel goed uitzien.”

Hofwijks is voorzichtig hoopvol. “We hebben in het verleden ook mensen met een dubieuze achtergrond het voordeel van de twijfel gegeven, al is het niet op hetzelfde niveau, maar we moeten er dus wel op letten dat zaken niet verkeerd uitpakken. Er mag bijvoorbeeld niet teveel druk worden uitgeoefend vanuit bepaalde belangen, het belang van de samenleving, van Suriname moet voorop gesteld worden.”

Ook vindt hij dat niet alleen activisten, maar iedereen kritisch moet zijn naar de nieuwe regering toe. “Men moet weten dat we niet zullen accepteren dat er met de belangen van de samenleving wordt gesold. Onze jongeren moeten leren dat kritisch zijn belangrijk is, dat ze een mening mogen hebben. Onze jongeren moeten assertiever worden en opkomen voor hun rechten.”

Voor felicitaties vindt Curtis Hofwijks het nog veels te vroeg. “Ik kijk niet naar personen, maar naar het belang van de samenleving, dus als de momenten komen dat ik vind dat we mensen mogen feliciteren, dan doen we dat, maar voor nu kan ik ze alleen maar heel veel kracht, wijsheid, sterkte, inzicht en geduld toewensen. Maar voor felicitaties, nee, daar is het te vroeg voor!”

error: Kopiëren mag niet!