“Advocaten Kanhai en Essed halen bakzeil”

Naar zeggen van de deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA), Samantha Gadjradj, hebben haar collega advocaten, te weten Hugo Essed en Irvin Kanhai, bakzeil gehaald. De waarnemend president van het Hof, Iwan Rasoelbaks, heeft aangegeven dat tenminste één van de zaken die Gadjradj vorig jaar tijdens haar toespraak bij de opening van het jaar van het Hof van Justitie had aangehaald, dit jaar zal worden gerealiseerd. Gadjradj stelde in haar toespraak dat er een klachtencommissie moet komen voor rechters.

De twee collega’s van de deken hebben zich hierna vreselijk uitgelaten in de media met als kopstuk dat Gadjradj onzin uitkraait en alsof dat niet genoeg was, werd zij ook nog tijdens een radioprogramma besproken. De president van het Hof heeft op woensdag 15 juli 2020 bij de beëdiging van zes nieuwe advocaten bekendgemaakt dat in het laatste kwartaal van 2020 een klachtenprocedureregeling komt voor de rechters. Dit geldt voor al degenen, die zich niet aan de gedragscode van een rechter houden. Hierop reageert Gadjradj dat haar voorstel wordt gerealiseerd en dat, zoals haar beide collega’s te weten Kanhai en Essed hadden aangegeven, haar zogeheten onzin straks wel een feit zal zijn. Kanhai om een reactie gevraagd, zegt dat hij zich niet meer kan heugen dat hij uitlatingen over Gadjradj heeft gedaan. “Ik ken haar niet”, stelt Kanhai.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: