Een verkorte opleiding voor ontevreden politiefunctionarissen

Op de algemene ledenvergadering (alv) van de Surinaamse Politiebond (SPB) is op woensdag 15 juli een motie ingediend, namelijk dat de ontevreden agenten van politie eerste klasse in hun naast hogere rang, dus in de rang van brigadier, zullen worden bevorderd en de ontevreden onderinspecteurs, die ook bevorderd willen worden, een verkorte opleiding zullen volgen. Echter is niet bekend wanneer deze opleiding zal starten. Vooruitlopend hebben deze twee groepen de bond, onder leiding van inspecteur Raoul Hellings, gevraagd om voor hun rechtspositie te pleiten bij het ministerie van Justitie en Politie. Naar zeggen van de leden heeft de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, en de president van Suriname, de bevorderingen van de twee groepen reeds eerder toegewezen. 

Motie wantrouwen niet ingediend 

De motie van wantrouwen is niet ingediend, omdat naar zeggen van de leden de bond zich versterkt had met rekruten. Indien deze motie toch in stemming zou worden gebracht, zou deze weggestemd worden, omdat de bond op dat moment over de meerderheid beschikte. Dagblad Suriname probeerde zowel de voorzitter als de woordvoerder van de SPB telefonisch te bereiken, echter zonder het gewenste resultaat. 

Augustus  bondsverkiezing 

Tijdens de alv maakte de voorzitter van de bond bekend dat hij en zijn penningmeester, Sergio Gentle, zich niet meer herkiesbaar zullen stellen. In een eerder gesprek met Dagblad Suriname gaf Hellings aan dat de volgende bondsverkiezing in augustus zal plaatsvinden. Het is een beetje verlaat vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Volgens Hellings heeft hij samen met zijn team een groot deel van de zaken binnen het KPS kunnen realiseren. In gesprek met de krant zegt Hellings dat het vertrouwen onder de leden was er altijd was. “Dat hebben de leden duidelijk gedemonstreerd. De rekruten zijn volwaardig lid van de SPB en betalen net als ieder ander de contributie. De convocatie is ook naar hen gestuurd”, verduidelijkt de voorzitter van de SPB. 

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: