Dhiradj Soekhai: VHP bestaat uit meer dan Paramaribo en Wanica alleen!

VHP Hoofdbestuurslid Dhiradj Soekhai zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de VHP niet alleen heeft gewonnen dankzij de 2 districten Paramaribo en Wanica alleen, maar dat er in 5 districten zetels zijn gehaald en landelijk in alle 10 districten stemmen zijn behaald.

Het zou mooi zijn als het harde werk van de overige districten ook beloond zou worden door ook ministers uit het platteland te benoemen. Hiermee zou de VHP gelijk breken met de jarenlange traditie dat er alleen ministers uit Paramaribo en Wanica benoemd worden. Dit zou ook mooi passen in de vernieuwende leiderschap van Chan Santokhi, welke de VHP vandaag zo groot heeft gemaakt.

Echter zijn we ookwel beperkt in aantal functies door samenwerkingen met andere partijen zegt Soekhai. Er zijn genoeg andere functies die vrijkomen, bepaalde zelfs beter dan ministersfuncties. En daar zal er zeker ook gekeken worden naar onze mensen uit het platteland, want ook daar heb je genoeg kader die een belangrijke bijdrage kunnen leveren tot ontwikkeling van het land.

Laten we alle vertrouwen hebben in President Chan Santokhi en hem alle ruimte geven om de enorme ravage op te ruimen vraagt Soekhai. Als het goed gaat met het land zal het namelijk ook goed gaan in alle 10 districten en met alle Surinamers.

Dhiradj Soekhai was ministerskandidaat van de VHP voor het Ministerie van Sport en Jeugdzaken. Echter werd dit ministerie opgedoekt en ging directoraat Jeugdzaken naar Arbeid en Sportzaken naar het Ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Soekhai leidde de VHP campagne als districtscoördinator in het district Commewijne en haalde samen met zijn team bijna 8500 stemmen binnen voor de oranje partij. Hiermee kende de VHP een enorme groei van bijna 300% in aantal stemmen, waarmee het net de derde DNA zetel net miste. De VHP behaalde maar liefst 2 van de 4 DNA zetels en 72 van de 82 RR/DR zetels in het district.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: