Aankomend minister Riad Nurmohamed: “Ik geloof in systematisch projectmatig werken, dat gaat altijd succes brengen”

Openbare Werken is gigantisch werk en een grote uitdaging

De aanstaande minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij ervan overtuigd is dat systematisch projectmatig werken altijd succes gaat brengen. Nurmohamed, civiel ingenieur en docent aan de universiteit, werd eergisteren officieel genoemd als de nieuwe minister van Openbare Werken. Die bekendmaking deed Ronnie Brunswijk, vicepresident-elect, bij een persconferentie van de nieuwe coalitie.  

Gigantisch werk

“Het is gigantisch werk”, zegt Nurmohamed. “Ik heb veel gedaan internationaal en nationaal, maar dit is anders en voor mij een grote uitdaging. Als minister ben je verantwoordelijk voor het heel land. De faciliteiten moeten in orde zijn van Stoelmanseiland, Nickerie en tot in alle hoeken van ons land. Het is niet alleen voor Paramaribo. Ik heb al voorgesprekken gevoerd. Het is enorm werk, maar ik heb als het ware mijn huiswerk gemaakt. Je ervaring kan je helpen bij deze. Ik bewonder eerlijk gezegd de gewezen ministers van alle ministeries. Ik ga het ook proberen. Ik geloof in systematisch projectmatig werken, dat gaat altijd succes brengen. En ook de randvoorwaarden van goed bestuur, dat gaat de facto succes brengen”, zegt Nurmohamed resoluut.

Grote uitdaging

Nurmohamed stelt dat het meer dan ooit tijd is om efficiënter te worden. Ons land is achter geraakt in de ontwikkeling. De aanstaande minister geeft ook aan bewust te zijn van de uitdagingen op financieel-economische gebied. De gekozen president, Chan Santokhi, heeft in het parlement duidelijk aangegeven dat de financiële situatie veel erger is dan dat wat er verwacht was. De staatskas is leeg en de crisis is met geen pen te beschrijven, benadrukt Nurmohamed. Het wordt een grote uitdaging vooral in de eerste maanden. Desondanks is het van belang dat er een start wordt gemaakt. De noodzakelijke aanpassingen en veranderingen moeten doorgevoerd worden, stelt hij.

Carrière

Nurmohamed, civiel technicus van huis uit, is afgestudeerd als Master of Science in Water Resources Management aan de Vrije Universiteit Brussel en de Katholieke Universiteit Leuven. In 2008 promoveerde hij als Doctor of Philosophy (Ph.D) aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Aan het begin van zijn carrière heeft hij al gewerkt bij het ministerie van Openbare Werken. Nurmohamed is momenteel verbonden aan de FTeW als hoofddocent. Hij is onlangs bevorderd tot Lector Magnus aan de universiteit, als erkenning voor zijn bewezen diensten. Hij zal mogelijk binnen een jaar zijn oratie uitspreken, geeft hij aan. Bij de verkiezingen van mei 2020 werd Nurmohamed herkozen als parlementariër op de lijst van de VHP. Die zetel zal nu ingevuld worden door zijn partijgenoot, Ronny Aloema.

SAM

error: Kopiëren mag niet!