Coalitie zal meewerken aan nieuw verzoek in staat van beschuldigingstelling Hoefdraad

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zal, indien hij dat nodig acht, een nieuw verzoek naar De Nationale Assemblee (DNA) kunnen richten, alvorens het college minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in staat van beschuldiging kan stellen. Coalitie-fractieleider Asiskumar Gajadien zegt aan Dagblad Suriname dat alles afhangt van de opstelling van de pg en de omstandigheden die zich tijdens het vervolgonderzoek van het OM hebben voorgedaan. “Deze huidige coalitie zal zeker meewerken dat de pg zijn werk voort kan zetten”, benadrukt de VHP’er. Naast ex-governor Robert van Trikt van Centrale Bank van Suriname (CBvS) en zijn zakenpartner Ashween Angoe, is nu ook CBvS-directielid Faranaz Hausil aangehouden in deze megafraudezaak. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie op 23 april een vordering ingediend bij DNA om Hoefdraad als politieke ambtsdrager in staat van beschuldiging te stellen, zodat hij ook vervolgd kan worden. Het toenmalig parlement bestaande uit de NDP-coalitie en gewezen assembleevoorzitter Jennifer Simons wees het verzoek op 19 mei af. Verschillende parlementariërs van de toenmalige coalitie beargumenteerden onder andere dat hun onderzoek heeft uitgewezen dat de bewindsman geen voordeel heeft opgedaan uit de door hem getekende overeenkomsten. 

Nieuwe minister Financiën moet stand van zaken spoedig presenteren

Volgens Gajadien staat de nieuwe regering voor een zware taak om de financiële puinhoop, achtergelaten door scheidend president Desi Bouterse, op te ruimen en het land verder te ontwikkelen. Hij verwijst in dit kader naar de vele schulden die nog moeten worden afgelost en de downgrade die het land recent heeft gehad van Fitch en Standard & Poor’s. “Wij hebben altijd gezegd dat het vrij slecht gaat met de economie en dat er slecht beleid gevoerd werd. Dus de nieuwe minister van Financiën (Armand Achaibersing, red.) zal zo spoedig mogelijk naar de samenleving presenteren wat de stand van zaken is, waar onze economie naar toe is belast”, benadrukt de coalitiefractieleider. De downgrades geven volgens de VHP’er zuiver aan dat er slecht beleid gevoerd is en dat van de nieuwe regering verwacht wordt dat men drastische maatregelen dient te treffen om de richting van de economie te keren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: