Amerikaanse regering feliciteert Suriname

Namens de Verenigde Staten van America heeft de ambassadrice hier te lande, Karen Lynn Williams,een felicitatieboodschap uitgebracht. Zij bracht haar felicitaties uit aan de bevolking van de Republiek Suriname en allen die zich hebben ingezet voor een vreedzame machtsoverdracht. Williams noemde dit een kenmerk van een functionerende democratie. Suriname toont de wereld vandaag de kracht van haar democratie, ondanks de uitdagingen van Covid-19, stelde Williams.

De ambassadrice onderstreepte dat de Verenigde Staten klaarstaat om met president Santokhi en zijn regering samen te werken aan een gemeenschappelijk doel om welvaart en stabiliteit in onze landen en in de regio te bereiken. “We zullen werken om Suriname te helpen, de Amerikaanse en Surinaamse zakelijke banden uit te breiden en om de voortdurende ontwikkeling van Suriname naar een welvarende toekomst voor haar burgers te ondersteunen. We zullen de nieuwe regering helpen bij het nemen van de stappen, die nodig zijn om de nationale risicobeoordeling te voltooien, die van vitaal belang is om het vertrouwen in de Surinaamse banksector op te bouwen en het vermogen van Suriname om deel te nemen in de internationale financiële arena te vergemakkelijken. Er is geen enkele manier om te verdoezelen dat de huidige economische situatie in Suriname nijpend is.  De problemen waarmee president Santokhi en zijn team worden geconfronteerd, zijn enorm en kunnen niet snel worden opgelost. Als vrienden van Suriname beloven de VS samen te werken met de regering en het maatschappelijk middenveld om zo snel mogelijk een oplossing te vinden”, beloofde de ambassadrice.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: