Officier en onderofficier achtervolgden straatrover

Een officier en een onderofficier van station Munder hebben maandagmorgen rond 11.00 uur een verdachte gesignaleerd, die zich over de Van ‘t Hogerhuysstraat bewoog. Hij was gekleed in een oranje T-shirt en een groene broek en werd achterna gezeten door een mevrouw, die om hulp riep. Zij gaf aan dat de jeugdige verdachte haar tas had weggerukt. De politie van Munder was op dat moment in de file. Zij waren bezig met de opsporing van een oplichtingsverdachte en zagen dit tafereel gebeuren. De onderofficier stapte gelijk uit de wagen en ging de verdachte achterna. Ook enkele omstanders renden achter de verdachte aan. Vanuit de Van ’t Hogerhuysstraat is de verdachte via een paadje de IJzerhartstraat opgerend en vervolgens belandde hij aan de Slangenhoutstraat. De politieman loste daarbij twee waarschuwingsschoten, echter weerhield dit de verdachte niet en hij zette zijn vlucht door. Toen de verdachte merkte dat hij zou worden aangehouden, gooide hij de tas op de berm van de Slangenhoutstraat.

De benadeelde heeft haar tas door de actie van de politie in goede staat en met inhoud teruggevonden. Het is de jeugdige verdachte toch nog gelukt om te vluchten en zo uit de handen van de sterke arm te blijven. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de benadeelde in haar voertuig reed met de ruiten open. Vanwege de filevorming op de weg reed zij stapvoets en op een bepaald moment nam deze verdachte haar tas, die zij naast zich op de zitting had geplaatst, weg. Zij stapte snel uit haar voertuig en rende achter de verdachte aan totdat de politie die toevallig voorbijreed, en het geval opmerkte, ook hiertegen actie ondernam. Deze mevrouw is de officier en de onderofficier zeer dankbaar voor het feit dat zij mede door hun snelle actie, haar tas met inhoud heeft teruggekregen. Zij zal in het vervolg extra op haar hoede zijn en haar tas goed beveiligen in haar auto. De politie van Nieuwe Haven werkt ondertussen aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: