Advocatuur versterkt met nog zes advocaten

Het Hof van Justitie (HvJ) heeft op woensdag 15 juli 2020 zes advocaten erbij gehad. Het gaat in deze om Richel Apinsa, Ravin Birtantie, R. Madhoeban, M. Tjon, U. Jaggessuar en Melissa Seenacherry. De eerste op de lijst is eens minister geweest  en de laatstgenoemde advocaat,  te weten Seenacherry,  is de partner van onze elect president, Chandrikapersad Santokhi.
Met deze zes personen is onze advocatuur versterkt. In verband met de beëdiging sprak Dagblad Suriname met Samantha Gadjraj, de deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). Zij hield na de president van het Hof en de procureur-generaal (pg) ook haar rede. Gadjradj bracht tijdens haar speech ook de kwestie rond de pseudo-advocaten naar voren. “Dit brengt de advocatuur in problemen. Het gaat om mensen die geen advocaat zijn, maar zich voordoen als advocaat. Zij dienen zaken in en maken daarbij fouten, en omdat zij niet het beroep van advocaat uitoefenen, vallen zij ook niet onder de normen van het Advocaten Tuchtcollege.” Als deken kan Gadjradj niets betekenen voor mensen die met pseudo-advocaten in zee zijn gegaan, maar wordt zij vaak geconfronteerd met klachten van personen, die gebruik hebben gemaakt van diensten van deze pseudo-advocaten.

Saskia Bandhan 

Melissa Seenacherry. Zij is de partner van president-elect, Chandrikapersad Santokhi. (foto: Regilio Derby)
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: