Educatief en ontwikkelingsmateriaal overhandigd aan overheidscrèches

Op dinsdag 14 juli 2020 heeft de officiële overhandiging plaatsgevonden van dit educatief en ontwikkelingsmateriaal ten behoeve van de overheidscrèches. De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) is in de 80’er jaren ingesteld, met als doel het beheer van overheidscrèches, die opvang van kinderen in de leeftijdsgroep 0-6 jaar aan de gemeenschap bieden. De SBEC exploiteert intussen 12 opvanginstellingen, waarvan 10 crèches en 2 peuterscholen. Het waarborgen van de kwaliteit van zorg en het stimuleren van de ontwikkeling bij de opvang van kinderen, alsook het continue werken aan de capaciteitsversterking van de crèchemedewerkers, zijn beleidsprioriteiten van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

In 2017 is in samenwerking met de Standing Committee for Economic & Commercial Cooperation (Comcec), de technische werkarm van de ‘Organization of Islamic Countries’ (OIC), een training voor trainers in de vroege ontwikkeling van kinderen georganiseerd. Eén van de aanbevelingen welke voortvloeide uit de training, was het beschikbaar zijn van een leer(thema)hoek bij elke crèche en peuterschool. De Staatsolie Foundation heeft goedkeuring gehecht aan het voorstel van het ministerie, omdat het investeren in het kind zeer belangrijk is. Hoe eerder, hoe beter! Ook de trainingszaal in één van de overheidscrèches, te weten Mama Georgetina, is ingericht met meubilair.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: