Ook in Nickerie worden staatseigendommen als presentjes toebedeeld aan partijloyalisten

Medewerkers Cultuur uit protest gehuisvest aan Hendrikstraat 154

Net als in het district Saramacca worden staatseigendommen in Nickerie ook als presentjes toebedeeld aan partijloyalisten. Hoe dichterbij de NDP-regering de exit nadert, hoe intensiever de jacht op staatseigendommen wordt. Zo heeft deze regering andere plannen met het pand van het directoraat Onderwijs aan de Hendrikstraat 154 in Nickerie. Functionarissen van de afdeling Nickerie van het directoraat Cultuur mogen dit pand niet betreden. Gesteld wordt dat de Onderwijsminister Lilian Ferrier dit gerenoveerd pand in handen van een partijloyalist van de NDP heeft gelegd.

De jeugdparlementariër Arvind Chedi geeft tegenover Dagblad Suriname te kennen dat een kantoor van Cultuur wel nodig is in het district. “We weten allemaal dat onze samenleving multi-etnisch is. We moeten ons cultuur dus niet verwaarlozen. Nu wordt de dienstwoning, die als overheidskantoor van Cultuur zou dienen, ook afgepakt door partijloyalisten. Dit is een zeer kwalijke zaak”, betreurt Chedi de ontstane situatie. Sedert 2016 is de mededeling gedaan dat Cultuur gehuisvest zou worden aan de Hendrikstraat 154. Tot op heden is daar niets van terechtgekomen. Medewerkers van Cultuur zijn ondanks dreigementen van de directeur van Cultuur verhuisd naar dit pand met hun werk-equipment. De medewerkers protesteren op deze manier dat het pand voor het daadwerkelijk doel gebruikt wordt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: