Hond met mondkap?

Hoe we omgaan met afval verdient nog geen schoonheidsprijs. Een hond aan de Indira Gandhiweg bewees dat onlangs toen hij werd gefotografeerd met een mondkapje, naar zeer grote waarschijnlijkheid, in de bek. Het alternatief zou een plasticzak zijn, wat ook geen schoonheidsprijs oplevert. In het geval van een mondkap, rijst de vraag of wij ons dan geen zorgen moeten maken. Er zijn al internationaal verschillende meldingen bekend van dieren die met het Coronavirus zijn besmet. Om verdere verspreiding tegen te gaan, is het dan een belangrijk aandachtspunt hoe en waar we onze gedragen mond- en neusbescherming weggooien. Op straat? Die vraag kan iedereen wel beantwoorden, maar om elk misverstand te voorkomen, volgt hier het antwoord: “nee”. In een vuilniszak, die door honden of katten kan worden opengescheurd? Mogelijk dat de instanties ook hierover meer informatie kunnen geven of gaan ontwikkelen. Laten we ondertussen vooral niet bewust gedragen mondkapjes op straat terecht laten komen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: