Eis van 20 maanden voor winkelinbraak

Een Chinese winkelier wist het zeker. “Hij is het”, moet de man gezegd hebben toen de camerabeelden eerder waren bekeken in de strafzaak, waarbij op 8 november 2019 behalve sigaretten en sigaren ook geldbedragen van SRD 30.000, USD 8.500, en Euro 1.800 waren gestolen. Ook zijn er goederen ter waarde van een flink bedrag meegenomen. De winkelier herkende de verdachte aan zijn postuur en kenmerkende handgebaren tijdens het lopen en praten. De winkelier kent de man van de buurt en was de verdachte dagelijks bij hem voor de deur in groepsverband aanwezig. Het was vooral opvallend dat vanaf de dag na de inbraak niemand meer voor de deur van de winkel stond. De verdachte werd op 11 december aangehouden, en op 12 december werd tijdens een huiszoeking een koffer met een wapen en 39 patronen gevonden, ook geld en sigaretten bleken aanwezig te zijn. De herkomst kon niet verklaard worden. Officier van justitie Mirella van Dijk zei dat de man duidelijk herkenbaar is op de bewakingsbeelden. De officier achtte wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan deze strafbare feiten en eiste 20 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Op 22 juli houdt advocaat Headley Derby zijn pleidooi in deze zaak.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: