Commerciële sekswerker veroordeeld voor beroving

Mireillo D.K. ontvreemde een pinpas, ID-kaart en SRD 800 van een man met wie hij in de auto was. De verdachte, een commerciële sekswerker, haalde vervolgens een schroevendraaier om de benadeelde op afstand te houden, nadat die de achtervolging inzette. Officier van Justitie Mirella van Dijk eiste een gevangenisstraf van 5 maanden onvoorwaardelijk. Advocaat Shefani Amirkhan stelde dat de familie van de verdachte het geld had gebracht naar haar kantoor om de benadeelde terug te betalen, maar het slachtoffer kon nog niet worden opgespoord. Gevraagd werd om een kans.

De officier van justitie zei dat terugbetalen mooi is, maar dat dit de daad niet wegneemt. Ook hing de verdachte op de vorige zitting een verhaal op dat hij in een slechte woonsituatie verkeert, terwijl nu als argument wordt gebruikt de zorgplicht voor zijn moeder te hebben. Desondanks toonde de officier zich meelevend en verminderde haar strafvoorstel van 5 naar 4 maanden. In zijn laatste woord vroeg de verdachte of hij naar huis mocht. Rechter Maureen Dayala achtte de diefstal door middel van geweld niet bewezen, wel dat het geld was ontvreemd. De rechter wees er ook op dat de verdachte niet lang terug al een dergelijk strafbaar feit had gepleegd. De rechter nam het strafvoorstel van de vervolgingsambtenaar over. Op 16 juli komt de veroordeelde vrij.  

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: