Bewoners Saramacca verontrust over taferelen op ROGB

Per 3 juli is ROGB-minister Lekhram Soerdjan ontheven en neemt minister Mike Noersalim waar op het ministerie. Volgens een ingewijde van Dagblad Suriname is Soerdjan thuis geparkeerd, “omdat hij een sta-in-de-weg vormde om de grondzaken van NDP-toppers in orde te maken”. “Zoals bij elke verkiezing trachten machthebbers met alles ervandoor te gaan en ook de NDP is geen uitzondering op de regel.” Zo liggen er aanvragen voor duizenden hectare op het bord van de ROGB-minister. Een deel van die aanvragen zijn voor percelen in Saramacca. De bewoners van Groningen zijn verontrust hierover.

Er is keer op keer gewezen dat staatseigendommen niet als ‘presentjes’ toebedeeld kunnen worden aan partijloyalisten. Ze zouden aangewend moeten worden om ontplooiingsmogelijkheden te creëren, vooral hoe Suriname steeds dieper wegzakt in de staatsschulden. Er zijn onder andere 3 staatsterreinen, die voor eigen belangen aangewend zullen worden: het perceel aan de Tibitiweg (Groningen) welke toebehoort aan het ministerie van LVV, het terrein ter hoogte van de Paloeloeweg en Bougainvillestraat welke toebehoort aan het ministerie van RO, en het terrein van de districtssecretaris aan de Landingsstraat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: