Melvin Bouva: “Bij verkiezing president en vp zullen wij ons ook constructief opstellen”

Na lang wachten vindt eindelijk de verkiezing van de nieuwe president (Chandrikapersad Santokhi) en vicepresident (Ronnie Brunswijk) vandaag tegen 10.00 uur plaats tijdens een buitengewone openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP met haar 2 zetels heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven. De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels, maar zal vandaag naast de BEP ook kunnen rekenen op de constructieve opstelling van de NDP-fractie (16 zetels).  Dat zegt NDP-parlementariër Melvin Bouva op vragen van Dagblad Suriname. De NDP’er voert aan dat zijn partij tot nu toe geheel in de lijn van een vlotte transitie en de afspraken zich constructief heeft opgesteld. Hij verwijst als voorbeeld naar de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van het parlement alwaar de paarse fractie ook geen tegenkandidaten heeft gepresenteerd. “De verwachting is dat bij de verkiezing van president en vicepresident wij ons ook constructief kritisch zullen opstellen”, benadrukt Bouva. De inauguratie vindt donderdag 16 juli plaats. Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse aan aankomend president Santokhi, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. Voor beide bijeenkomsten worden er strenge maatregelen getroffen die te maken hebben met Covid-19 en veiligheid.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: