Protesterende avondstudenten SPI krijgen luisterend oor van hoofdinspecteur vos

Er is licht aan het einde van de tunnel voor de avondstudenten van SPI. Op deze school is het onderwijsproces op 6 juli niet hervat, doordat er grote ontevredenheid was bij de studenten over de wijze waarop de schoolleiding het onderwijs heeft opgestart. Doordat een verklaring van de schoolleiding uitbleef, hebben de studenten op 8 juli op de deur van het Onderwijsministerie geklopt. Er is wat rust in deze zaak gekomen nadat de hoofdinspecteur van de vos-scholen, Sherida Zalman-Berggraaf, heeft ingegrepen. Dit bevestigt Kadeem Piqué, woordvoerder Studentencollectief De Nieuwe Leerkracht, tegenover Dagblad Suriname.

De avondstudenten hebben bezwaar dat de examens op SPI op 20 juli van start gaan, aangezien in de periode dat er geen school was door Covid-19 geen voorbereidingen zijn getroffen om de studenten klaar te stomen voor de examens. Wat ook erbij komt kijken, is dat de studenten pas in oktober/november 2020 stage kunnen lopen, geen rekening houdend dat het nieuwe schooljaar op 1 september aanvangt. Ook de vervoersproblemen zijn aan de kaak gesteld. “We hebben onze problemen voorgelegd aan mevrouw Zalman. Zij heeft ons beloofd dat ze na zal gaan hoe de problemen op te lossen samen met ons en de directeur van de school”, zegt Piqué opgelucht.

Met de interventie van Zalman-Berggraaf is voorkomen dat de haastige SO’s op 8 juli zijn doorgegaan. Dit is verschoven naar 15 juli. Zaterdag kunnen er inhaal-SO’s gemaakt worden voor het vak Engels. “Tot nu toe zijn we tevreden hoe onze problemen zijn aangepakt”, geeft de woordvoerder van het Studentencollectief aan. Piqué kijkt uit naar vervolggesprekken, zodat het huidige schooljaar geen verloren schooljaar wordt.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: