Directeur TBL Cinemas: “We bekijken opties om wederom onze deuren te openen voor het publiek”

Een feit is dat het ultramoderne filmhuis van Suriname, TBL Cinemas, niet mag ontbreken in ons uitgaansleven. De bioscoop werd officieel geopend op 12 november 2010 en is een initiatief van Stichting The Backlot. Met de komst van de corona pandemie neemt het uitgaansleven een heel andere wending en zo ook de effecten voor TBL Cinemas. Directeur Erwin Emanuels geeft aan in een interview met Dagblad Suriname dat de huidige situatie ervoor zorgde dat zij geen publiek konden toelaten in TBL Cinemas. “Dit uit voorzorgsmaatregelen welke betrekking hebben op het coronavirus, want gezondheid staat boven alles. De bioscoop heeft met grote verliezen te maken als we momenteel kijken naar het financieel gedeelte. De vaste lasten moeten verder betaald worden. Wij schenken ook aandacht aan ons personeel, die moeten hun salaris ontvangen. Ik heb van mijn kant uit wel een beroep gedaan op de banken en voor uitstel gepleit van betalingen. Er staat een plan gereed en ik zal gaan onderhandelen met het Covid team. Dit om de deuren van de bioscoop met in achtneming van de covid maatregelen wederom te openen voor het publiek. Het mag aangegeven worden dat wij echt zitten met het bestaansrecht, dit is de grootste reden dat er gekeken wordt naar opties. Het financieel gedeelte stuit echt tegen mijn hart. Met de huidige koers zal de prijsaanpassing niet te doen zijn. Bij het aanleveren van de films moeten wij nog de distribiteur betalen. Daarnaast nog 25% vermakelijkheidsbelasting. Desondanks bekijken wij alle opties voor de trouwe bezoekers. Een van de aanpassingen zal naar alle waarschijnlijkheid zijn dat er in een zaal bestemd voor 150 mensen, er slechts 50 mensen worden toegelaten. Ook moet de zaal na elke voorstelling gedesinfecteerd worden. Het programma van de bioscoop zal ook aangepast worden vanwege het feit dat het momenteel stil ligt in de film industrie die wij doorgaans kennen en dat zijn Hollywood en Bollywood” aldus de directeur.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: