Winnaars tekenwedstrijd Stichting Support Recycling Suriname

De organisatie heeft met trots de winnaars bekendgemaakt algemeen bekendgemaakt. Dagblad Suriname verneemt hierbij dat Yaris Toredjo (1e plaats), Difaino Burnet (2e plaats) en Anevay Braam  (3e plaats) als winnaars uit de bus zijn gekomen. De tekenwedstrijd was een initiatief van de Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) Volgens Rubia Berghout, vrijwilliger bij de stichting was het doel om leerlingen van de zesde klassen op een positieve manier bezig te houden gedurende de lockdown. “De leerlingen zaten op dat moment thuis en wij wilden hen bewust laten nadenken over actuele vraagstukken en dit op hun eigen manier laten vertalen” aldus Berghout. In totaal hebben 62 leerlingen uit Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne, Nickerie en Marowijne elk een tekening opgestuurd voor deelname aan de wedstrijd. Volgens de heer Ramdjan, project coordinator van SuReSur, is de deelname boven verwachting geweest. “Er zijn van enkele scholen zelfs leerkrachten geweest die de tekenwedstrijd als opdracht mee gaven aan hun leerlingen zodat die thuis een educatieve en positieve bezigheid hadden”. Volgens Ramdjan hebben leerlingen van de mulo en middelbare scholen contact gemaakt om te vragen of zij ook een tekening mogen opsturen. Dit vindt hij een goed teken, omdat het laat zien dat de jeugd toch aardig bewust is als het gaat om het milieu. Daar kunnen de volwassenen volgens Ramdjan nog wat van leren. De ingezonden tekeningen zijn geplaatst op de facebook pagina van de stichting en de winnende tekeningen zullen gebruikt worden in de communicatie van de stichting naar de samenleving toe als het gaat om de awareness rondom het milieu en om het recyclen op gang te brengen. De top 10 inzendingen zijn er en de informatie is algemeen bekend gemaakt.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: