Inspecteur Atompai: Minister getrouw heeft geen bezwaar tegen bevorderingen

Inspecteur van politie Mielando Atompai zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat een grote groep politiefunctionarissen die ontevreden is met het systeem binnen KPS met betrekking tot bevorderingen en de uitgebleven opleidingen, zich gisteren wederom heeft aangemeld bij de minister van Justitie en Politie Stuart Getrouw. Volgens Atompai heeft de minister gisteren de leden aangehoord en toegesproken. Hij heeft de groep van meer dan 200 politieambtenaren verzekerd dat zij bevorderd zal worden. Hij zal daaraan werken. De korpschef, Roberto Prade, was naar zeggen van de vertegenwoordiger van deze groep ontevreden politiefunctionarissen nog niet ready voor de bevordering. Ook met de korpschef is er gesproken zegt Atompai. “Hij zal er werk van maken”.

Op zaterdag 11 juli 2020 zal de Surinaamse Politiebond (SPB) vergaderen en een datum bepalen voor de aangevraagde Algemene Leden Vergadering (ALV). 

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: