Amar Ramadhin getipt als minister van Volksgezondheid

‘Ik kan niet bevestigen, noch ontkennen’

Dokter Amar Ramadin wordt, naar wat Dagblad Suriname verneemt van sterke bronnen binnen de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), de minister van Volksgezondheid in het aankomend kabinet Santokhi-Brunswijk. “Ik kan niet bevestigen of ontkennen, want ik wil me voorlopig onthouden van commentaar”, zegt de arts, die tevens ondervoorzitter is van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), aan Dagblad Suriname. Ramadhin voert aan dat het uiteindelijk aan de partijleiding ligt om de namen van ministerskandidaten bekend te maken. Wat dat betreft, vraagt hij de pers om daarom te wachten op de partijvoorzitter, die heel binnenkort uitkomt met officiële mededelingen. De medicus voegt eraan toe dat er ook andere kandidaten zijn die meedingen naar deze functie. Zo circuleerden in eerdere stadia ook de namen van Maaltie Sardjoe, Cheryl Dijksteel en Manodj Hindori. De definitieve keuze zal naar verluidt echter vallen op Ramadhin.

Weerstand binnen VHP op voordracht Ramadhin

Naar verluidt zou er ook weerstand zijn met de keus op Ramadhin, omdat die nauwelijks betrokken zou zijn geweest binnen de partij en nauwelijks gesignaleerd is op het terrein van De Olifant. Gesteld wordt dat zijn vader, Hardeo Ramadhin, flink gelobbyd heeft om hem op deze post te krijgen. Amar Ramadhin met deze zaken geconfronteerd, zegt dat hij sinds 1999 kaderlid is van de VHP. “Dat was ten tijde van wijlen voorzitter Jagernath Lachmon toen ik nog mijn kadertraining heb gevolgd. Ik ben inderdaad niet zodanig betrokken geweest bij de politieke besluiten en andere politieke dingen. Maar als je kaderlid bent, betekent het dat je gewoon kader bent die de partij helpt meedenken en je probeert ook je mening af en toe te geven. Wat de kritiek op mij betreft, zeg ik dat ik niet de persoon ben om te beoordelen. Ik ben slechts een Surinamer die het beste wilt voor het land”, aldus dokter Ramadhin.

VHP heeft 6 ministersnamen al gestuurd naar pg

Binnen de kringen van de VHP is de afgelopen week enorme verbazing ontstaan over de 11 kandidaten, die aankomend president Santokhi formeel al heeft geselecteerd om deel uit te gaan maken van zijn ministersteam. Deze namen zijn ondertussen al doorgestuurd naar procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday voor een milieu- en antecedentenonderzoek. Zo zijn de kandidaten van de NPS niet erbij, terwijl ook niet alle VHP- en Abop-kandidaten erop staan. Maar om tijd te winnen in de regeringsformatie, is alvast een deel van de namen die zeker lijken te zijn, opgestuurd naar de pg.  Albert Ramdin, Krishna Mathoera, Riad Nurmohamed, Armand Achaibersing, Parmanand Sewdien en Rishma Kuldipsingh zijn de eerste 6 personen die officieel ministerskandidaten zijn van de Oranje partij. Een deel van deze personen wordt getypeerd als parachutisten, die weinig inbreng hebben gehad bij de verkiezingen. Er blijven nog 3 ministersplekken over die de partij moet invullen.

Aankomend Sozavo-minister Ramsaran kreeg maar 108 stemmen

In de afgelopen periode zijn vooral de meningen van agrarische organisaties verdeeld geweest voor wat betreft door voordracht van Sewdien vanwege zijn belangen in de visserijsector. Door een bron wordt gesteld dat het een leugen is dat structuren van de VHP betrokken zijn geweest bij de selectie van deze personen. Vooral de structuren uit de agrarische districten Saramacca, Nickerie en Commewijne, waar extra zetels bij zijn gekomen, voelen zich overgeslagen. In totaal zijn deze districten goed voor 8 DNA-zetels. Gesteld wordt dat Wanica is overgewaardeerd. Bronto Somohardjo is de voordracht van de PL voor Binnenlandse Zaken, terwijl Uraiqit Ramsaran komt op Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Als kandidaat nummer 3 van de PL in Commewijne kreeg hij recent amper 108 stemmen. Albert Jubithana, Gracia Emanuël en David Abiamofo zijn de ministerskandidaten van de Abop.

FR

error: Kopiëren mag niet!