Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize E. had viskuit;

Huize L. had Pittige terie;

Huize G. had Kulop ( in het Javaans), opgekookte dagublad met gebakken terie en trasi sambel;

Huize F. had patat Shoarma.

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: viskuit, dagublad met gebakken terie en trasi sambel, terie en patat Shoarma.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: