Nieuwe kostencalculatie PLO weer achterhaald

Met maximaal 12 passagiers in een bus is stadstarief van SRD 4 niet haalbaar

Voor PLO was het een donderslag bij heldere hemel dat het openbaar vervoer hervat mag worden. Bij de recente onderhandelingen met OWT&C kwam dat namelijk niet ter sprake. Keerzijde van de medaille is dat de Coronaprotocollen recht overeind moeten staan. Dat betekent dat er rekening gehouden moet worden met het samenscholingsverbond; aan het openbaar vervoer mogen er 10 tot 12 personen deelnemen. Rawien Bajnath, adviseur van PLO, typeert dat als ‘dweilen met de kraan open’.

“Het lijkt alsof het ministerie uitspraken doet die ze na 2 dagen weer vergeet. Als we mogen rijden dan waar zijn de nieuwe tarieven? We kunnen onmogelijk meer uitgeven dan dat we binnenkrijgen. Alles in de winkel is bovendien baldadig duur geworden”, beklemtoont Bajnath tegenover Dagblad Suriname. Daarom heeft PLO zich teruggetrokken om op 6 juli de diensten te hervatten. Met maximaal 12 passagiers is het stadstarief van SRD 4 niet meer haalbaar, verduidelijkt Bajnath. De kostencalculatie van PLO voor de nieuwe prijzen is met de ontstane situatie achterhaald. Hij is van mening dat deze problematiek uitgerekt wordt door het op het bord van de nieuwe regering te plaatsen. Indien het ministerie niet meewerkt aan nieuwe gunstige prijzen, rekening houdend met het samenscholingsverbond, zal PLO eigen tarieven hanteren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: