Uitbetaling Covid-vergoeding bushouders maandag gestart

Na 3 maanden inkomstenderving SRD 3.995 voor elke bushouder

Na 3 maanden van inkomstenderving voor de particuliere bushouders, is er maandag eindelijk een aanvang gemaakt met de uitbetaling van de lockdownvergoeding. Elke bushouder maakt daarbij, ongeacht het traject, aanspraak op SRD 3.995. In dit bedrag zit de vergoeding van 2 maanden. Die uitbetaling gaat nog steeds via PLO, maar niet in cash. De bushouders dienen bij PLO een formulier in te vullen met hun bank- en busgegevens. De buschauffeurs moeten bij het Covid-noodfonds terecht voor de uitkering van SRD 1.500.

Critici typeren dit als ‘gratis geld’ en vinden dat onterecht. Een bushouder reageert daarop als volgt: “Gratis geld? Alleen in dit land kunnen wij zo praten. Laten deze critici naar Europa gaan om dit te zeggen, dan gaan ze wel weten hoe de vork in de steel zit. Italië is een land waar de overheid alle vaste lasten van hun burgers op zich had genomen, omdat Italië in een total lockdown zat en mensen geen inkomsten hadden. Bovendien, klagen deze ‘critici’ niet over gratis geld aan ambtenaren en politici, waar nooit een einde aan zal komen?”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: