Jagdeep (1939-2020): Soorma Bhopali leeft verder

Je denkt aan Jagdeep, en het eerste wat in je opkomt is Soorma Bhopali, het Sholay (1975) personage dat zo wild populair werd dat het al het andere wat hij deed bijna overschaduwde.

Het is bekend dat Jagdeep, de geboren Syed Ishtiaq Ahmed Jafri, zich als kinderkunstenaar bij de Hindi filmindustrie aansloot en dat zijn komische timing hem gedurende het grootste deel van zijn volwassen carrière populair maakte als komiek. Maar er werd te weinig aandacht besteed aan het feit dat hij goed bewoog en een goede zangstem had. Zijn korte stint als leider maakte geen gebruik van deze vaardigheden: die films, vooral AVM’s driehankie weepie Bhabhi, waren zwaar beladen met emotie. En dus viel hij om in de komedie, en daar bleef hij, om zijn plaats als een van Bollywood’s top komische artiesten te verstevigen.

Jagdeep is woensdag in Mumbai overleden. Hij was 81.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: