Kabir Khan, Imtiaz Ali, Rima Das, Onir presenteren diversiteit bij Indian Film festival of Melbourne

The Indian Film Festival of Melbourne (IFFM) heeft aangekondigd dat 4 van de meest populaire  filmmakers zullen samenwerken met geselecteerde Victoriaanse filmteams om mentor te zijn en vervolgens korte films te maken over de thema’s ras, handicap, seksualiteit en geslacht. De korte films zullen worden gebundeld in één film getiteld ‘My Melbourne’ die in première gaat op IFFM 2021 voordat ze op het internationale filmcircuit rondgaat. De vier filmmakers zijn Kabir Khan, Rima Das, Onir en Imtiaz Ali.

IFFM-festivaldirecteur Mitu Bhowmick Lange zei: “Dit opwindende initiatief geeft Victoriaanse filmbeoefenaars een unieke kans om met enkele van ’s werelds beste filmmakers samen te werken en ook relaties met hen op te bouwen. Ik ben verheugd dat IFFM vier van de meest uiteenlopende stemmen van onafhankelijke cinema in India heeft verzameld voor deze workshops en de creatie van vier korte films over de kernwaarden van IFFM – diversiteit en inclusiviteit. “

Het festival roept nu op tot authentieke verhaal ideeën voor ervaringen met migranten. Elk van de vier geselecteerde teams krijgt een budget om een ​​origineel script te creëren dat streeft naar creativiteit, originaliteit en pure verhalen. Kabir Khan, Imtiaz Ali, Rima Das en Onir zullen de geselecteerde verhalen een workshop geven en ontwikkelen en via zoom de pre-productie met de teams begeleiden. Zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven, reizen de vier filmmakers naar Melbourne om de films te maken.

Rima Das zei: “Het is een eer om deze uitnodiging te ontvangen. Het is essentieel voor filmmakers om de wereld om hen heen te onderzoeken vanuit het prisma van de sociaal-politieke context. Met de korte film kunnen we authentieke doorleefde verhalen presenteren die vaak zoek raken in de populaire cultuur. ”

Kabir Khan zegt: ‘Het vieren van onze diversiteit is een dialoog die in de huidige tijd moet worden bevorderd. In de post-pandemische wereld zou het één zijn met elkaar in een gemeenschap het belangrijkste moeten zijn. Het virus heeft ons de nutteloosheid van al het andere laten zien. Ik ben enthousiast over de kans die IFFM biedt en ik kijk uit naar de ervaring. ”

Imtiaz Ali vult aan: “De afgelopen maanden waren voor ons allemaal vol levenslessen. Het bekijken van identiteitsverhalen in de context van de diverse samenleving waar we allemaal deel van uitmaken, is essentieel voor ons om onze weg vooruit te bepalen. Ik kijk er naar uit om een ​​nieuwe groep mensen te ontmoeten en hun levensverhalen te begrijpen. ”

Onir zei: ‘Ik denk dat de rol van een filmmaker een dialoog op gang brengt. De wereld waarin we leven roept op tot nieuwe discussies over inclusiviteit en diversiteit om sterke waardesystemen voor ons publiek te herhalen. Ik ben blij met de kans en hoop dat het een stap in de goede richting is. “

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: