Controles SBB in Coronatijd

Volgens Lloyd Read, voorzitter van de Bond van Personeel in dienst van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (BPSBB), voert de SBB ook tijdens de lockdown controles uit op het proces van houtwinning. “De meeste posten zijn bemand”, laat Read optekenen. “Moengo is vanwege de situatie, veroorzaakt door Covid-19, niet bemand.” Dit ligt anders bij Stolkersijver, waar er wel controles worden uitgevoerd. “De verdiensten zijn momenteel tussen de 25 en 50 procent”, aldus Read.

De milieudeskundige Erlan Sleur geeft aan dat er momenteel juist grote vertragingen zijn in het controleren van hout bij de houtexploitanten, die zich aan de regels willen houden. Sleur geeft tot slot aan dat deze bonafide houtexploitanten hun beklag bij hem doen vanwege de lange wachttijden. “Soms wachten zij tot langer dan een maand”, aldus Sleur.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: