Verdachte met 9-tal feiten hoort 4 jaar cel tegen zich eisen

Openbare aanklager Shanta Mahadew eiste maandag tegen de verdachte Jean Pierre een gevangenisstraf van 4 jaar onder aftrek. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan 9-tal strafbare feiten, namelijk diefstal, verduistering en oplichting. In verband met het onderzoek werden getuigen ter terechtzitting gehoord en werd er ook nog vastgelegd beeldmateriaal getoond, waarop de verdachte positief te herkennen is. Jean Pierre was erbij toen de sieraden van de getuigen afhandig werden gemaakt. Hij trad op als vertaler. Samen met twee anderen benaderde de verdachte de mensen om hun sieraden af te pakken. Bij al deze gevallen heeft de verdachte steeds dezelfde modus operandi gebruikt. Volgens het OM is er sprake van doortrapt en doordacht optreden van de verdachte. Zij acht alle 9 aan hem ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend bewezen en eiste een straf van 4 jaren onder aftrek en zijn gevangenhouding.

Op 28 juli krijgt de advocaat van deze verdachte de ruimte om te pleiten. De verdachte maakte huilend bezwaar tegen het uitstel. Hij zit al bijkans 7 maanden in voorarrest. De verdachte Jean Pierre blijft in arrest.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: