Vikrant Massey: Nepotisme bestaat, maar talent is nodig om te overleven

In een tijd dat het debat over ‘buitenstaanders versus insiders’ op een zeker hoogtepunt is, zegt acteur Vikrant Massey dat het ‘ongelooflijk’ aanvoelt wanneer filmmakers een rol schrijven met hem in gedachten.

In de nasleep van de zelfmoord van acteur Sushant Singh Rajput hebben velen uit de filmindustrie het over de strijd om te overleven in Bollywood.

Vikrant Massey, die een go-to-artiest is geworden voor debutant regisseurs als Seema Pahwa en Arati Kadav, begon zijn reis vanaf het kleine scherm in de vroege jaren 2000 en heeft in de loop der jaren een indrukwekkende filmografie opgebouwd over verschillende media heen.

Op tv wordt hij misschien wel het meest herkend als de progressieve Shyam in de populaire tv-show Balika Vadhu. Zijn credits op het kleine scherm zijn Baba Aiso Varr Dhoondo en Qubool Hai.

Zeven jaar geleden kreeg Vikrant Massey zijn Bollywood-doorbraak in Vikramaditya Motwane’s lyrische romance Lootera waarin hij Devdas speelde, de stem van de rede voor Ranveer Singh’s oplichter Nandu.

De acteur, die ook gewerkt heeft in films als Half Girlfriend, Dil Dhadakne Do en Lipstick Under My Burkha, zegt dat hij algauw doorhad dat de industrie de neiging heeft de zijnen te begunstigen. Volgens hem echter blijven mensen overeind staan vanwege hun talent. Een insider heeft dan misschien wel een voorsprong, maar talent is uiteindelijk de drijvende kracht. Daarom voelt het zijn van een outsider niet als een nadeel voor hem.

Vikrant Massey werkt aan een aantal films waaronder Pahwa’s familiedrama Ramprasad Ki Tehrvi, Kadav’s sci-fi film Cargo en de  comedy satire Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare die hem andermaal verenigt met regisseur Alankrita Shrivastava na Lipstick Under My Burkha. Hij zal ook de hoofdrol hebben in Ginny Weds Sunny en Haseen Dillruba.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: