Arshad Warsi: Schilderen is een tijdrovende hobby, maar ik vind het therapeutisch

Nu de filmopnames nog moeten beginnen, besteedt Arshad Warsi zijn tijd aan zijn passie voor schilderen, die hij op een laag pitje had gezet. Over zijn liefde voor canvas en kleuren vertelde Arshad aan BT: ‘Ik heb niemand, behalve mijn vrienden, verteld dat ik schilder. Ik doe het al geruime tijd. Mijn vrienden lopen naar binnen, zien mijn schilderijen en als ze iets leuk vinden, pakken ze het op en vertrekken. Ik was gestopt met schilderen omdat de oliën en terpentijn een sterke geur hebben; dat gebeurt meestal als je aan iets werkt en het in de opslagruimte bewaart. Nu heb ik een open plek in mijn huis waar ik schilder. Ik krijg daar direct zonlicht, wat perfect is voor mij. ” Arshad vertelt over zijn vaardigheden: ‘Ik denk niet dat ik er goed in ben, maar ik geniet ervan. Tijdens mijn schooltijd had ik één schilderij gemaakt, wat erg gewaardeerd werd. Het werd geveild tijdens een ceremonie op mijn school en werd gekocht door iemand uit het leger. Later ging ik aan de slag met mijn werk en stopte met schilderen. Nu doe ik het weer. Ik vind schilderen therapeutisch, het is bijna als meditatie.”

De afgelopen maanden hebben verschillende acteurs zich tot kunst gewend om zich bezig te houden. Arshad zegt: “Voor zoiets als schilderen heb je tijd nodig. Het is een tijdrovende hobby. Dat is een van de redenen waarom niet veel mensen weten over de liefde van acteurs  voor schilderen. Het kan voor acteurs storend zijn om iets in hun achterhoofd te hebben wanneer ze op een set zitten. Ik wil niet de gedachten aan een onaf schilderij in mijn hoofd als ik bezig ben met opnamen. De lockdown gaf mensen de luxe van tijd om zich te concentreren op hun hobbies. Ik heb er volledig gebruik van gemaakt en ben beter geworden”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: