Verdriet om heengaan choreografe Saroj Khan

Bollywood choreografe Saroj Khan is vrijdag in Mumbai overleden. De drievoudig winnares van de National Award choreografeerde bijna 2000 nummers.  De samenwerking met Madhuri Dixit die de carrières van beide artiesten transformeerde, beginnend met “Ek Do Teen” (Tezaab), en volgend op de dansnummers “Tamma Tamma Loge” (Thanedaar), “Hum Ko Aaj Kal Hai Intezaar” (Sailaab) en “Dhak Dhak Karne Laga” (Beta). Andere populaire films van Saroj Khan zijn Darr, Baazigar, Mohra, Dilwale Dulhania Le Jayenge, Pardes, Soldier, Taal, Veer-Zaara, Don, Saawariya, Lagaan, Tanu Weds Manu Returns, Manikarnika en nog veel meer. Ze werd herenigd met Madhuri in Gulaab Gang (2014). Fans in Suriname en Bollywood acteurs reageerden op sociale media. Enkele reacties van fans waren, K schreef (And there we go again…, Thank you for all the favorite dance steps you left behind) en daar gaan we weer, dank u wel voor de favorite steps. J schreef Serieuss…,  S schreef Saroj Khan zullen we niet makkelijk vergeten,RIP Soraj Khan. Reacties uit Bollywood, Akshay kumar schreef, ‘opgestaan met droevig bericht van heengaan Saroj Khan’, Madhuri Dixit Schreef ‘Ik ben er kapot van en geen woorden! Saroj ji maakte vanaf het begin deel uit van mijn carriere. Ze heeft me veel geleerd, niet alleen over dans, maar zoveel meer. Er zijn een hoop herinneringen in mijn hoofd,  dit is een groot verlies. Mijn medeleven aan de familie’. Khan won Filmfare Awards voor films als Hum Dil De Chuke Sanam, Guru, Khalnayak en Chaalbaaz. Haar laatste film was Kalank (2019), waarin ze “Tabaah Ho Gaye” choreografeerde, afgebeeld op Madhuri. Saroj Khan probeerde ook screenwriting, en werd schrijver voor films als Khiladi, Hum Hain Bemisaal, Veeru Dada, Chhote Sarkar, Dil Tera Diwana, Hote Hote Pyar Ho Gaya, Benaam en Khanjar. Haar verschijning op het kleine scherm omvatte ook het jureren van reality dansshows als Nach Baliye, Ustaadon Ka Ustaad, Boogie Woogie en Jhalak Dikhhla Jaa.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: